Walnootboter

Luchtige boter met walnootmosterd, geroosterde walnoot en honing.

  

Gang
Bijgerecht Component
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen zodat deze goed zacht is.
  2. Rooster de walnoten in een droge pan tot ze licht beginnen te kleuren. Hak de walnoten in stukjes.
  3. Klop de boter met behulp van een handmixer of in de planeetmenger luchtig en wit. Reken hiervoor ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de mosterd en de honing toe en klop nog 5 minuten door. Voeg de gehakte walnoten toe en kruid met zout en peper. Klop nog kort door.
  5. Schep de boter op bakpapier en rol op tot een strakke rol. 

Ingrediënten

  • 250g (zelfgemaakte) boter
  • 50g walnoten
  • 2 el walnootmosterd
  • 2 el honing
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 30 oktober 2023

Gerelateerde recepten