Boter met rode wijn, basilicum en gedroogde tomaat

Luchtige boter met rode wijn, basilicum en gedroogde tomaat 

Gang
Bijgerecht Component
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen, zodat deze goed zacht is.
  2. Snipper de sjalot. Doe de rode wijn met de sjalot in een steelpan en laat inkoken tot de wijn bijna verdampt is.
  3. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd ragfijn.
  4. Klop de boter met behulp van een handmixer of in de planeetmenger luchtig en wit. Reken hiervoor ongeveer 10 minuten.
  5. Voeg de rode wijn, de tomaatjes en de basilicum toe. Klop nog even door en kruid eventueel met zout en peper.
  6. Schep de boter op bakpapier en rol op tot een strakke rol.

Ingrediënten

  • 250g (zelfgemaakte) boter
  • 25 cl rode wijn
  • 2 sjalotjes
  • 4 takjes basilicum
  • 2 el fijngesneden gedroogde tomaat
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 31 oktober 2023

Gerelateerde recepten