Truffelboter

Luchtige boter met truffeltapenade en gebakken paddenstoelen.

Gang
Bijgerecht Component
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen zodat deze goed zacht is.
  2. Klop de boter met behulp van een handmixer of in de planeetmenger luchtig en wit. Reken hiervoor ongeveer 10 minuten.
  3. Snijd ondertussen de champignons in kleine stukjes.
  4. Verwarm een beetje van de boter in een bakpan en bak er de champignons mooi bruin in. Kruid met zout en peper en voeg er de peterselie aan toe. Laat iets afkoelen.
  5. Voeg de champignons en de truffeltapenade toe aan de luchtige boter en klop nog even door. Kruid eventueel met zout en peper.
  6. Schep de boter op bakpapier en rol op tot een strakke rol. 

Ingrediënten

  • 250g (zelfgemaakte) boter
  • 2 el truffeltapenade
  • 100g champignons
  • 1 tl fijngesneden platte peterselie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 30 oktober 2023

Gerelateerde recepten