Boter met ansjovis en citroentijm

Luchtige boter met gezouten ansjovisfilets en citroentijm 

Gang
Bijgerecht Component
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen zodat deze goed zacht is.
  2. Ris de citroentijm en hak de topjes wat fijner.
  3. Snijd de uitgelekte ansjovis in stukjes.
  4. Klop de boter met behulp van een handmixer of in de planeetmenger luchtig en wit. Reken hiervoor ongeveer 10 minuten.
  5. Voeg de gesneden tijm en ansjovis toe en laat nog even kloppen. Kruid met versgemalen peper.
  6. Schep de boter op bakpapier en rol op tot een strakke rol.

Ingrediënten

  • 250g (zelfgemaakte) boter
  • 45g gezouten ansjovisfilets
  • ⅙ bosje citroentijm
  • versgemalen peper

Publicatie datum: 31 oktober 2023

Gerelateerde recepten