Thaise boter

Luchtige boter met Thaise marinade en koriander.

Gang
Bijgerecht Component
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen zodat deze goed zacht is.
  2. Snijd de blaadjes en de steeltjes van de koriander ragfijn.
  3. Klop de boter met behulp van een handmixer of in de planeetmenger luchtig en wit. Reken hiervoor ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de marinade toe en klop nog 5 minuten door. Voeg de koriander, het sap en de rasp van de limoen toe en meng nog even door. Kruid eventueel met zout en peper.
  5. Schep de boter op bakpapier en rol op tot een strakke rol. 

Ingrediënten

  • 250g (zelfgemaakte) boter
  • 65g Thaise marinade
  • 8 takjes koriander
  • sap en raps van ½ limoen
  • Versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 30 oktober 2023

Gerelateerde recepten