Kurkumaboter

Luchtige boter met kurkuma, gembersiroop en limoen.  

Gang
Bijgerecht Component
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen zodat deze goed zacht is.
  2. Roer de kurkuma met de gembersiroop los in een kommetje tot deze helemaal is opgelost.
  3. Klop de boter met behulp van een handmixer of in de planeetmenger luchtig en wit. Reken hiervoor ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de opgeloste kurkuma toe en klop nog 5 minuten door. Voeg het sap en de rasp van de limoen toe en kruid met zout en peper. Klop nog kort door.
  5. Schep de boter op bakpapier en rol op tot een strakke rol. 

Ingrediënten

  • 250g (zelfgemaakte) boter
  • 1 flinke el kurkuma
  • 3 el gembersiroop
  • 1 limoen
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 30 oktober 2023

Gerelateerde recepten