Geroosterde spruitenblaadjes

Door spruitjes niet in zijn geheel, maar juist als losse blaadjes te bereiden krijg je eigenlijk bijna een totaal ander product. Gril de blaadjes en de knapperigheid ervan zal jou én je gasten verbazen.

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de onderkant van de spruiten en haal de blaadjes los. Meng de spruitenblaadjes met de olijfolie en voeg peper en zout toe. Verdeel alles over een bakplaat met bakpapier en rooster de blaadjes circa 15 minuten in een oven van 220°C.
  2. Bereid de bearnaisesaus en verfris met de dragonazijn en de verse kruiden. Serveer de bearnaisesaus als een soort dressing bij de lauwwarme spruitenblaadjes.

Ingrediënten

  • 750 g grote spruiten
  • 3 el olijfolie
  • 100 ml bearnaisesaus
  • 1 el wijnazijn dragon
  • 4 takjes dragon, de blaadjes grof gehakt
  • 4 takjes kervel, de blaadjes grof gehakt

Bijpassende dranksuggestie

Spruiten met wijn? Jazeker, bij de geroosterde spruitenblaadjes is een ‘hartige’ witte wijn met frisheid een perfecte aanvulling: Albert I Noya El Fanio bio

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten