Gegrilde brioche met gebakken boerenkool, olijfolie en bottarga

Door de brioche te grillen en de boerenkool met knoflook te stoven ontstaat een heel mooi smaakcontrast tussen zoetig en hartig. De bottarga en pittige olijfolie zorgen voor de finishing touch.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Bestrijk het brood met 2 eetlepels olijfolie en gril op een grillpan of barbecue 3 minuten. Keer halverwege.
  2. Verhit de overige olijfolie en bak hierin de knoflook met de boerenkool op niet te hoge stand vuur in circa 10 minuten beetgaar. Blus een paar keer af met de zoete witte wijn zodat de boerenkool sappig blijft. Breng flink op smaak met peper, zout en chilivlokken.
  3. Schep de boerenkool op de brioche en besprenkel met nog wat pittige Toscaanse olijfolie. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 4 plakken briochebrood (diepvries), van ca. 1½ cm
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 200 g gesneden boerenkool
  • 4 el zoete witte wijn
  • ½ tl chilivlokken
  • 4 el Toscaanse olijfolie

Bijpassende dranksuggestie

Bij de gebakken boerenkool is de lichte, romige structuur van Kellerei Kaltern Classic Chardonnay perfect.

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten