Pancakes soufflés japonais aux fruits et caramel

Diffi cile de faire plus aérien : un cake souffl é d’inspiration japonaise, aromatisé à la pâte de vanille. Pour renforcer le côté asiatique, le caramel est réalisé avec de la sauce soja.

Cours
Brunch Dessert Petit déjeuner
Nombre de personnes
2
Temps de préparation
20 minutes

Préparation

  1. Maak de karamel door de suiker te mengen met 2 eetlepels water en te koken tot een kastanjebruine karamel. Blus af met de sojasaus en slagroom en laat op heel lage stand al roerend binden tot een mooie karamel.
  2. Maak de fruitsaus door de bosvruchten te verwarmen met 1 eetlepel suiker en het kaneelstokje. Blus af met 2 eetlepels mirin en laat afkoelen.
  3. Splits de eieren en klop de eiwitten los met een staande mixer. Voeg al kloppend de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng de dooiers met de vanillepuree, bloem en bakpoeder. Voeg al kloppend de melk toe. Schep dit mengsel door het opgeklopte eiwit.
  4. Verhit de olie in een pan. Schep 3 flinke scheppen van het luchtige beslag in de pan en laat op lage stand 2 minuten zacht bakken. Schep nog 3 scheppen op het beslag en laat met het deksel op de pan nog 1 minuut bakken. Herhaal dit 2 keer en draai de pannenkoeken daarna om. Laat met het deksel op de pan nog 3 minuten bakken en gaar worden. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  5. Serveer de pannenkoeken met de fruitsaus en de sojakaramel.

Conseil

Choisissez des fruits frais en saison.

Ingrédients

  • 3 œufs
  • 40 g de sucre cristallisé fin
  • 1 c. à c. de pâte de vanille Nomu
  • 70 g de farine
  • 1 pointe de couteau de levure chimique
  • 60 ml de lait
  • 2 c. à s. d’huile de tournesol

Caramel au soja :

  • 100 g de sucre cristallisé fin
  • 2 c. à s. de sauce soja japonaise Kikkoman
  • 100 ml de crème liquide

Sauce aux fruits :

  • 100 g de fruits des bois (surgelés)
  • 1 c. à s. de sucre
  • 1 bâton de cannelle
  • 2 c. à s. de mirin-fu Yama

Date de publication: 02 octobre 2023

Recettes apparentées