Pompoenpuree met gerookte zalm en zalmeitjes

Puree van geroosterde pompoen met limoenrasp en koriander, belegd met gerookte zalm, zalmeitjes en frisse kervel-frisée salade.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
15 minuten
Oventijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng de pompoen met de olie en rooster in een oven van 200°C circa 30 minuten of totdat de pompoen gaar is en goudbruine randjes heeft. Let erop dat de pompoen niet te donker wordt, zet de ovenstand wat lager als het te hard gaat. Laat de pompoen iets afkoelen en uitdampen en passeer door een pureeknijper of druk door een bolzeef (de puree moet een beetje zalvige structuur hebben). Is de puree nog te vochtig, laat deze dan in een pan op lage stand een beetje indampen. Laat daarna afkoelen.
  2. Meng de puree met de rasp van de halve limoen en de koriander. Breng op smaak met het chilipoeder, zout en peper.
  3. Maak met een steekring 4 ‘taartjes’ van de puree. Beleg met de gerookte zalm en de zalmeitjes. Meng de kervel en frisee door elkaar en besprenkel met een kneepje limoensap. Verdeel over de causas en garneer met de Cress.

OpmaaktipMaak met een steekring 4 ‘taartjes’ van de puree. Beleg met de gerookte zalm en de zalmeitjes.

Ingrediënten

  • 300 g flespompoen (geschild gewicht), in stukken
  • 1 el olijfolie
  • ½ limoen, schoongeboend
  • 2 takjes koriander, gehakt
  • Snufje chilipoeder
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 4 el zalmeitjes
  • 4 takjes kervel
  • 4 plukjes frisee
  • 4 plukjes Tahoon Cress

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten