Gebakken paddenstoelen op toast

Goudbruine briocheplakken, besmeerd met boter, geserveerd met gebakken gemengde paddenstoelen, verrijkt met mirin en dragonazijn.

Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de zwammetjes los. Verhit de olie en bak ze hierin kort. Blus af met de mirin en de dragonazijn en zet apart (doe dit een paar uur voor het serveren zodat de smaak er beter in trekt).
  2. Smelt de boter en bestrijk de nog bevroren briocheplakken. Bak de brioche in circa 8 minuten goudbruin in een oven van 180ºC.
  3. Verhit de rest van de boter met de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalot 2 minuten. Voeg de knoflook en direct daarna de paddenstoelen toe en bak alles op middelhoge stand goudbruin en gaar. Breng flink op smaak met peper en zout. Laat de zwammen uitlekken en meng door het mengsel.
  4. Leg de briocheplakken op de borden. Schep de paddenstoelen erop. Besprenkel met de porcini-olie en bestuif met het cepes-poeder. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 1 doosje witte beukenzwammen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el mirin
  • 4 el dragonazijn
  • 50 g boter
  • 4 dikke plakken ronde brioche (diepvries)
  • 3 el olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 g gemengde paddenstoelen naar keuze, de grote exemplaren in stukjes gesneden
  • 4 el funghi porcini-olie
  • 1 tl cèpes-poeder

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten