Tortelloni met geroosterde-pompoensaus en salie

Tortelloni met smeuïge pompoensaus, afgemaakt met knapperige amandelen, salie en een royale strooi pecorino.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen met schil in grove stukken. Meng met 2 eetlepels olie en rooster in een oven van 200ºC circa 30 minuten of totdat de pompoen gaar is en goudbruine randjes heeft. Let erop dat de pompoen niet te donker wordt, zet de ovenstand wat lager als het te hard gaat.
  2. Verhit de overige olie en bak hierin op middelhoge stand de amandelen in een paar minuten goudbruin. Hak ze grof en zet apart. Doe de pompoen en eventueel vocht in een grote blender. Voeg de bouillon, melk en slagroom toe en draai tot een gladde saus (voeg meer bouillon toe als de saus te dik is). Voeg al draaiend 40 gram boter toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook intussen de tortelloni ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en schep door de saus. Verhit de overige boter en bak hierin de salie in ½ krokant. Schep de tortelloni in een schaal of op borden. Garneer met de amandelen en de salie. Rasp er de pecorino en parmezaan over en serveer.

Ingrediënten

  • 1 hokkaidopompoen, schoongeboend
  • 4 el olijfolie
  • 300 ml groentebouillon
  • 200 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • 100 g amandelen
  • 60 g boter
  • 600 g tortelloni parmesan
  • 8 takjes salie, de blaadjes geplukt
  • 50 g Pecorino
  • 50 g parmezaanse kaas

Publicatie datum: 28 augustus 2024