Knolselderij-rösti

Krokante knolselderij-rösti met aardappel, knoflook, citroenrasp en bladselderij. Een heerlijke twist op een klassiek gerecht.

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Rasp de knolselderij en aardappel op een mandoline of in een keukenmachine tot julienne. Meng met de knoflook, citroenrasp en bladselderij. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat 30 minuten staan en schep af en toe om.
  2. Doe alles in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Meng met het zetmeel. Verhit een deel van de olie in een ruime koekenpan. Pak een beetje van het mengsel en vorm er met je handen een plat koekje van (bepaal zelf de maat). Bak ze in circa 6 minuten gaar en goudbruin. Keer halverwege. Bak op deze manier alles op.

TipLekker bij vlees en vis. Ook lekker met aïoli (kant en klaar).

Ingrediënten

  • ½ knolselderij, geschild
  • 2 grote aardappels, geschild
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Rasp van 1 schoongeboende citroen
  • 4 takjes bladselderij, de blaadjes fijngehakt
  • 4 el aardappelzetmeel
  • 100 ml zonnebloemolie

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten