Taco van gruyère met makreelpaté

Krokante taco van gebakken gruyèrekaas met makreelpaté, kalamataolijf en hennepzaad.

Gang
Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Plaats een antiaanbakpan op het fornuis, maar zet het vuur nog niet aan. Rasp de gruyèrekaas en strooi in de pan. Zet het vuur zachtjes aan.
  2. Laat zachtjes bakken tot de kaas goudbruin gebakken is. Schep voorzichtig met een spatel uit de pan, steek direct rond uit en leg onmiddellijk over een deegroller, zodat taco’s ontstaan. Laat 5 minuten uitharden. Maak op deze manier 8 taco’s.
  3. Was de radijsjes en schaaf in dunne plakjes op de mandoline. Marineer kort met olijfolie, sap en rasp van limoen, peper en zout.
  4. Snijd de olijven in plakjes.
  5. Roer de makreelpaté los en dresseer in de taco’s. Top met de gemarineerde radijsjes en olijven en bestrooi met het hennepzaad. 

Ingrediënten

  • 125g gruyére kaas
  • 75g pikante makreelpaté
  • 4 radijzen
  • 4 kalamataolijven
  • sap en rasp van ⅙ limoen
  • scheutje olijfolie
  • 2 tl hennepzaad
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 30 oktober 2023

Gerelateerde recepten