Hartige oliebolletjes met garnalen

Oliebollen op basis van soezenbeslag met een vulling van garnalen en Aziatische smaken.  

Gang
Bijgerecht Hapje Component
Bereidingstijd
25 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en los er de gedroogde gist in op.
  2. Meng 500 gram tarwebloem met een snuf zout en voeg er de melk met de gist aan toe. Roer door tot een klontvrij geheel.
  3. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  4. Verwarm de visbouillon met de togarashi en voeg er de boter aan toe.
  5. Voeg de rest van de bloem toe aan de bouillon en blijf roeren tot het geheel is opgelost. Gaar nog even door, het deeg komt dan als een zwetende bal los van de bodem.
  6. Neem de pan van het vuur en roer er 1 voor 1 de eieren doorheen.
  7. Meng voorzichtig het gerezen beslag door dit soezenbeslag en voeg er de garnaaltjes en de fijngesneden koriander aan toe. Voeg eventueel nog wat togarashi toe als je van meer pit houdt. Dek de kom af met een vochtige doek en laat opnieuw rijzen tot het volume vrijwel verdubbeld is.
  8. Verwarm de friteuse voor op 180 °C.
  9. Schep met een ijsknijper niet te grote bolletjes van het beslag en laat in de hete olie glijden. Draai tijdens het bakken om met een schuimspaan en bak mooi goudbruin. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  10. Dresseer op een grote schaal en bestrooi net voor het serveren met furikake.
  11. Serveer met de chutney en de culinaise.

Ingrediënten

  • 6dl melk
  • 600g tarwebloem
  • 13g gedroogde gist
  • 50g roomboter
  • 2dl visbouillon
  • 2 eieren
  • 200g roze garnalen
  • mespuntje togarashi
  • 6 takjes verse koriander
  • 2 el furikake
  • mango-gemberchutney
  • culinaise limoen-koriander
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 31 oktober 2023

Gerelateerde recepten