Carpaccio van geroosterde knolselderij en champignons

Geroosterde knolselderij met rauwe champignons, hazelnoot en vegan roomkaas  

Gang
Voorgerecht Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten
Wachttijd
1 uur
Oventijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie tot ongeveer 170 °C in een steelpan. Pluk 12 mooie blaadjes salie en frituur deze 20 seconden in de hete olie. Schep eruit en laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met een snufje zout.
  2. Neem de olie van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg er de rest van de salie aan toe en laat minimaal een uur trekken.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  4. Schil de knolselderij en schaaf op de mandoline in niet te dunne plakjes. Schaaf ongeveer 20-24 plakjes. Leg op een bakplaat en besprenkel met wat salieolie, versgemalen peper en zout. Hussel door elkaar en plaats in de voorverwarmde oven. Laat in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin roosteren. Draai de plakjes tussendoor een paar keer om.
  5. Snijd de afsnijdsels van de knolselderij fijn en zet net onder water in een steelpan. Kook volledig gaar en giet af. Schep in een blender en voeg er de vegan roomkaas aan toe. Draai tot een mooie crème en breng op smaak met zout en peper.
  6. Smeer een laagje van de knolselderijcrème op het bord en leg er de knolselderij als een carpaccio op. Verdeel er de plakjes champignons over.
  7. Schep de rest van de crème in een spuitzakje en spuit dotjes op de carpaccio. Garneer met enkele hazelnootjes en de saliechips en rasp er de rest van de hazelnoten overheen. Lepel er ten slotte nog wat salieolie overheen.

Ingrediënten

  • ½ knolselderij
  • 4 grote, witte champignons
  • 100g vegan roomkaas
  • 4 el geroosterde hazelnoten
  • 4 takjes salie
  • 1 dl olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 31 oktober 2023

Gerelateerde recepten