Spoom met stoofpeer

Luchtige spoom met stoofperensorbet.

Gang
Tussengerecht Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Strooi de stoofperensuiker op een bordje. Maak de randjes van 4 champagneglazen vochtig met een beetje citroensap of eiwit en druk omgekeerd in de stoofperensuiker.
  2. Klop het eiwit met de suiker met behulp van een handmixer tot een zeer stevig schuim.
  3. Voeg al kloppende beetje bij beetje de mousserende wijn toe.
  4. Schep er bolletje voor bolletje de sorbet bij terwijl je blijft kloppen.
  5. Schenk direct in de glazen en serveer onmiddellijk.

Ingrediënten

  • 2 tl stoofperensuiker
  • 4 bolletjes stoofperensorbet
  • 2 eiwitten
  • 50g kristalsuiker
  • 25 cl mousserende wijn

Publicatie datum: 30 oktober 2023

Gerelateerde recepten