Panna cotta met citroensorbet, perzik en abrikoos
Panna cotta met citroensorbet, perzik en abrikoos
Tip: de kindervariant
Met de ingrediënten voor deze Dame Blanche maak je ook voor je kinderen een dessert dat hen zeker zal aanspreken. Je hoeft er niets extra's voor in huis te hebben, behalve enkele blaadjes gelatine, en kunt verder dezelfde componenten gebruiken als voor de volwassenenversie.
1. Weeg de saus van perzik af, verwarm en los er per dl vocht 1,5 blaadje geweekte gelatine in op. Giet deze gelei in een ring en laat goed opstijven.
2. Gebruik de cilinder van perzikgelei als basis en leg er een halve ring panna cotta op als mond.
3. Gebruik 2 kwartjes panna cotta als wenkbrauwen en garneer de rest van het dessert als componenten om het verder aan te kleden: amandelkoek met bolletjes citroensorbet als ogen met een plakje perzik als pupil.
Met stukjes perzik en bloemblaadjes maak je de wenkbrauwen helemaal af.
Publicatie datum: 31 oktober 2023