Tortillas met tempura, avocado en oestermayonaise

Door verse oesters te pureren met mayonaise ontstaat een onverwachte smaakmaker, waarmee de tortilla’s worden besmeerd. Erop tempura van shiso, haricots verts, oesterzwammen, courgettes en langoustines, vergezeld van avocado.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Open de oesters en pureer het oestervlees met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zet apart. Meng het tempurameel met water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de tortillas aan beide zijden in een droge pan en houd ze warm onder een keukenhanddoek. Haal de shiso, haricots verts en oesterzwammen door het tempurabeslag en frituur ze in 1½ minuut knapperig in olie van 170°C. Haal ook de courgette en langoustines door het tempurabeslag en frituur ze in 2 minuten knapperig.
  3. Verdeel wat oestermayonaise over de tortillas en beleg met de avocado en komkommer. Verdeel de tempura erover en garneer met het sesamzaad en een takje dille.

Ingrediënten

  • 2 oesters
  • 4 el mayonaise
  • 6 el tempurameel
  • 4 kleine tarwetortillas
  • 4 blaadjes Green Shiso
  • 4 haricots verts, 1 minuut geblancheerd
  • 8 kleine oesterzwammen
  • 2 liter frituurolie
  • 4 partjes van een bolcourgette
  • 4 gepelde langoustines
  • 2 avocado’s, de helften in dunne plakjes
  • ¼ komkommer, in fijne brunoise
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 4 takjes dille

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten