Hartige wentelteefjes met gerookte vis

Waarom wentelteefjes zoet maken als het ook hartig kan? Met gerookte zalm, gerookte heilbot, kruidenroomkaas, cressen en wat haringparels maak je er in een handomdraai een heerlijk en zeer uitgekiend gerecht van.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Kluts de eieren met de crème fraîche en de melk. Leg de plakken brood in dit mengsel en keer een paar keer om zodat het brood langzaam verzadigd raakt met het eimengsel.
  2. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak hierin het brood in 6 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Verdeel de vis over de gebakken sneetjes brood. Schep of spuit er wat kruidenkaas op. Garneer met de cressen en de haringparels. Meng de frisee met de olie en serveer ernaast.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 ml crème fraîche
  • 50 ml melk
  • 4 plakken (oud) brood
  • 20 g boter
  • 100 g gerookte zalm
  • 100 g gerookte heilbot
  • 80 g kruidenroomkaas
  • 4 plukjes Rock Chives
  • 4 plukjes Shiso Cress
  • 4 tl haringparels
  • handje friseesla
  • 2 el amandelolie

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten