Japanse soufflé pancakes met fruit en karamel

Luchtiger dan dit krijg je ze niet: een op Japanse leest geschoeide soufflé-cake is op smaak gebracht met vanillepuree. Door een karamel te maken met sojasaus wordt het Aziatische gevoel verder versterkt.

Gang
Brunchgerecht Nagerecht Ontbijtgerecht
Aantal Personen
2
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Maak de karamel door de suiker te mengen met 2 eetlepels water en te koken tot een kastanjebruine karamel. Blus af met de sojasaus en slagroom en laat op heel lage stand al roerend binden tot een mooie karamel.
  2. Maak de fruitsaus door de bosvruchten te verwarmen met 1 eetlepel suiker en het kaneelstokje. Blus af met 2 eetlepels mirin en laat afkoelen.
  3. Splits de eieren en klop de eiwitten los met een staande mixer. Voeg al kloppend de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng de dooiers met de vanillepuree, bloem en bakpoeder. Voeg al kloppend de melk toe. Schep dit mengsel door het opgeklopte eiwit.
  4. Verhit de olie in een pan. Schep 3 flinke scheppen van het luchtige beslag in de pan en laat op lage stand 2 minuten zacht bakken. Schep nog 3 scheppen op het beslag en laat met het deksel op de pan nog 1 minuut bakken. Herhaal dit 2 keer en draai de pannenkoeken daarna om. Laat met het deksel op de pan nog 3 minuten bakken en gaar worden. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  5. Serveer de pannenkoeken met de fruitsaus en de sojakaramel.

TipKies in het seizoen voor vers fruit.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 40 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl Nomu vanillepasta
  • 70 g bloem
  • mespunt bakpoeder
  • 60 ml melk
  • 2 el zonnebloemolie

Sojakaramel:

  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 2 el Kikkoman Japanse sojasaus
  • 100 ml slagroom

Fruitsaus:

  • 100 g bosvruchten (diepvries)
  • 1 el suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el Yama mirin-fu

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten