Dutch babies met gemarineerd citrusfruit

De Dutch baby komt van oorsprong uit Amerika en is eigenlijk een hybride van pannenkoek en soufflé. Het gemarineerde citrusfruit geeft een fantastische, frisse kick.

Gang
Brunchgerecht Nagerecht Ontbijtgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Spoel de kumquat af en breng met de honing, suiker, steranijs en 50 ml water aan de kook. Laat op lage stand 30 minuten zacht koken en laat daarna afkoelen. Verwarm intussen de pannetjes in een oven van 200°C voor.
  2. Klop de eieren met de bloem en de melk en voeg suiker, maïzena en de helft van de boter toe (je kunt dit beslag ook voorbereiden en afgedekt in de koeling bewaren).
  3. Meng het citrusfruit met de gekonfijte kumquat. Verdeel de rest van de boter over de voorverwarmde pannetjes en schep een laag van 1,5 cm van het beslag in de pannetjes. Zet terug in de oven en bak de Dutch babies 15 minuten in de oven.
  4. Serveer de babies met het gemarineerde citrusfruit en een schep room. Bestuif naar smaak met poedersuiker.

Ingrediënten

  • 100 g kumquat, gehalveerd en pitjes verwijderd
  • 50 g honing
  • 30 g suiker
  • 1 steranijs
  • 3 eieren
  • 100 g bloem
  • 150 ml melk
  • 2 el suiker
  • 1 tl maïzena
  • 50 g boter, gesmolten
  • 1 sinaasappel, geschild en de partjes losgesneden
  • 1 grapefruit, geschild en de partjes losgesneden
  • 1 limoen, geschild en de partjes losgesneden
  • 6 el room
  • poedersuiker naar smaak

Extra: 6 ovenvaste blini-pannetjes

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten