Pompoen Tatin met geitenkaas

Pompoen uit de oven is altijd goud waard! De combinatie met gezouten boter en salie en de afwerking met geitenkaas er rucola maakt er een platina gerecht van.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd het slanke deel van de flespompoen (het dikkere deel kun je zonder de pitjes gebruiken voor soep of puree) en snijd dit in de lengte doormidden. Snijd de helften vervolgens in plakjes van 3 mm.
  2. Verdeel de boter over de 6 vormpjes en zet ze 1 minuut in een oven van 180ºC. Strijk de boter uit over het hele vormpje en leg een plakje salie erop. Verdeel de plakjes pompoen dakpansgewijs over de vormpjes en bedek met het bladerdeeg. Bak de taartjes ca 20 minuten in de oven, of tot de bodem knapperig en gaar is.
  3. Keer de taartjes en garneer met geitenkaascrème en rucola.

Ingrediënten

  • 1 kleine flespompoen, geschild
  • 30 g gezouten boter
  • 6 blaadjes salie
  • 6 blaadjes bladerdeeg (uit de vriezer, ontdooid), in rondjes

Topping:

  • geitenroomkaas, naar smaak
  • rucola, naar smaak

Extra: 6 eenpersoons taartvormpjes met vaste bodem

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten