Ananas Tatin

Deze Tatin met ananas en rozemarijn wordt gemaakt met kataifi. Zodra de taart wordt omgekeerd, zakt de siroop weer tussen het knapperige deeg. Dat zorgt voor een baklava-achtige zoetheid en crunch.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Schil de ananassen, verwijder de kronen en snijd het vruchtvlees in plakken van 2 cm. Steek het harde middendeel eruit. Doe de ananas met de suiker en de rozemarijn in een diepe pan en breng aan de kook (door het vocht van de ananas wordt de suiker een siroop). Kook de ananasstukken 15 minuten in de suikersiroop. Laat uitlekken en vang de siroop op. Meng de siroop met de boter.
  2. Bestrooi de taartvorm met de rietsuiker en leg er plakken ananas op. Snijd de rest van de plakken klein en leg die in de gaten in en tussen de plakken. Verdeel hier de kataifi over en schenk de siroop er gelijkmatig over. Bak in circa 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat even afkoelen en keer om. Serveer met een kleine mojito cocktail en/of een mojito-ijsje.

Ingrediënten

  • 2 ananassen
  • 100 g suiker
  • 4 takjes rozemarijn
  • 50 g boter
  • 50 rietsuiker
  • ⅓ pak kataifi

Extra: 1 dichte taartvorm (ca. 24 cm ø)

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten