Tatin oignons-échalotes-poireaux

Deze taart lijkt op een pissaladière, maar dan op zijn kop. Een stevige smaakbasis van verschillende uien, prei en knoflook wordt aangevuld met tijm en honing. En klassieke combi!

Cours
Plat principal Déjeuner
Nombre de personnes
2
Temps de préparation
20 minutes
Temps d'attente
20 minutes

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de ui, sjalot en prei 5 minuten op middelhoge stand. Voeg de boter, knoflook en tijm toe en bak nog 1 minuut. Voeg de honing toe en breng op smaak met peper en zout.
  2. Schep het mengsel in een lage ronde bakvorm of ovenschaal en leg het deeg erop. Duw de randjes van het deeg een beetje naar beneden. Zet de Tatin circa 15 minuten in een oven van 200ºC, of tot het deeg lichtbruin en gaar is. Laat even afkoelen en keer de taart om.

TipHet leuke van deze taart is dat je hem verschillende smaakrichtingen kunt geven. Beleg de taart na het keren met ansjovisfilets uit blik en/of olijven (zoals een pissaladière). Of maak een samengestelde boter met blauwe kaas of uitgebakken rundermerg. Iets eenvoudiger? Denk dan aan:pesto, geraspte Leidse kaas, harissa of aioli.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 3 kleine uien, in parten
  • 3 kleine rode uien, in parten
  • 3 sjalotten, in parten
  • 1 prei, in dikke plakken en gewassen
  • 50 g boter
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 takjes tijm, gerist
  • 2 el honing
  • 1 ronde plak pizzadeeg

Date de publication: 02 octobre 2023

Gerelateerde recepten