Rouleau van kwartel met tomaat en hangop met citroen

Malse rouleau van kwartel, geserveerd met gedroogde tomaten, frisse citroenhangop en een knapperige tomatencrumble voor een verfijnde smaakbeleving.

Gang
Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de kwartelboutjes in de verpakking in warm water zodat je ze gemakkelijker kunt plukken. Leg de kwartelboutjes op een zeef, verwijder het vel en botjes en pluk het vlees van de bout. Breng het vlees op smaak met peper en zout en een beetje van het vocht. Rol in folie strak op tot een mooie rouleau en koel terug. Laat de rouleau een uur of 2 opstijven in de koeling.
  2. Plisseer de tomaten en spoel ze goed koud in ijswater. Bestrooi met poedersuiker en een klein beetje citroenrasp en droog ze in een droogoven (of warmtekast) op 75ºC voor ongeveer 3 uur.
  3. Laat intussen de yoghurt in een schone doek of keukendoek enkele uren uitlekken. Breng de hangop op smaak met peper, zout en citroenrasp.
  4. Snijd de rouleau in stukken en dresseer op een plankje. Schep de hangop in een spuitzak en spuit deze tegen de rouleau. Dresseer de tomaten en snijd de courgette in repen en dresseer deze op het gerecht. Maak het gerecht af met de crumble en eventueel een beetje cress.

Tip

  

  • Maak de rouleau en hangop van citroen vooraf.
  • De tomaten kan je vooraf maken en bewaren.  

  

Ingrediënten

  • 1 pakje gekonfijte kwartelbout (à 500 g)
  • 12 gemengde kleine tomaten
  • 1 el poedersuiker
  • Rasp van 1 citroen
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 1 minicourgette
  • 1 el tomatencrumble
  • Cress, naar eigen inzicht

Publicatie datum: 06 januari 2025