Handbite Caesar met pulled chicken, kwartelei en ansjovis

Een frisse twist op de klassieke Caesar: knapperige suikersla met pulled chicken, romige ansjovismayonaise, kwartelei en Parmezaan, voor een verfijnde bite.

Gang
Amuse Bijgerecht Voorgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de kwarteleieren 2 minuten in genoeg water. Laat ze schrikken in ijswater en pel ze. Mix de mayonaise met de ansjovisfilet fijn in een keukenrobot.
  2. Snijd het desembrood in fijne brunoise, besprenkel met olijfolie en bak in een oven van 180ºC in ongeveer 8 minuten goudbruin. Verwarm de pulled chicken kort tot lauwwarm.
  3. Snijd de suikersla doormidden en dresseer hier de pulled chicken op. Dresseer de ansjovismayonaise over de pulled chicken. Halveer de kwarteleieren en breng ze op smaak met peper en zout. Dresseer deze op de pulled chicken.
  4. Rasp de parmezaanse kaas over de suikersla en garneer het gerecht af met de desemcroutons en eventueel cress.

Tip

  • Bereid de mayonaise en de croutons vooraf alvast voor.
  • Maak eventueel een vegetarische variant met pulled mushroom.

Ingrediënten

  • 2 kwarteleieren
  • 100 g mayonaise
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 sneetje desembrood
  • Olijfolie
  • 2 stuks cogollos
  • 100 g pulled chicken
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • Cress, naar eigen inzicht

Publicatie datum: 06 januari 2025