Hervé met geroosterd rozijnenbrood, foie royal en ananascompote

Combineer de rijke smaak van Hervé-kaas, zoet geroosterd rozijnenbrood en gekaramelliseerde foie royal met een frisse ananascompote; een unieke smaaksensatie!

Gang
Hapje Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwijder de kern van de ananas en snijd het vruchtvlees in brunoise. Verwarm de witte wijn en kook hierin de ananas met geleisuiker al roerend kort door. Laat afkoelen in de ijskast.
  2. Snijd de korsten van het rozijnenbrood af en snijd een sneetje in twee rechthoeken. Snijd de hervékaas in stukken en laat deze goed op temperatuur komen.
  3. Toast het rozijnenbrood en leg de hervékaas ertussen als het brood nog warm is.
  4. Snijd de foie royal zoals op de foto, haal door de rietsuiker en brand deze af tot de suiker gaat karamelliseren. Dresseer de foie royal op het rozijnenbrood met kaas.
  5. Maak een mooie quenelle van de ananascompote en dresseer deze op het rozijnenbrood naast de foie royal. Maak het gerecht af met Atsina Cress en pecannoot.

Tip

De compote van ananas kan je vooraf maken.

Ingrediënten

  • ¼ rijpe ananas, geschild
  • 1 dl witte wijn
  • 75 g geleisuiker
  • 4 sneetjes rozijnenbrood
  • 150 g hervé remoudoux
  • 50 g foie royal eend
  • 1 el rietsuiker
  • Enkele takjes Atsina Cress
  • 20 g geroosterde pecannoot

Publicatie datum: 06 januari 2025