Zoete-aardappelsoep met eend

Romige soep met gekonfijte eend: verrukkelijke combinatie van aardappel, sjalotten en knoflook, verrijkt met pecannoten en rozemarijn.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in een soeppan en bak hierin de zoete aardappel met de sjalotten, knoflook en bleekselderij in 10 minuten lichtbruin. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook op lage stand in circa 20 minuten alles gaar. Maal glad in de blender of met een staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm intussen de eendenbout. Pluk de eend en verdeel het vlees en vel over kommen, borden of koppen. Rooster intussen de pecannootjes in 5 minuten krokant. Meng met de rozemarijn.
  3. Schep de soep op de eend en garneer met het pecan-rozemarijnmengsel.

TipLiever vegetarisch? Laat de eend weg en garneer de soep met wat zachte geitenkaas.

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 600 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 sjalotten, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, in reepjes
  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 gekonfijte eendenbout
  • 2 el pecannoten
  • 2 el rozemarijnnaaldjes

Publicatie datum: 24 juni 2024

Gerelateerde recepten