Kippensoep met aardpeer

De heerlijke klassieke kippensoep maar door de toevoeging van aardpeer net even anders.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
1 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit 15 g boter in een ruime pan en bak hierin de peen, ui, prei en bleekselderij in ongeveer 15 minuten beetgaar. Schep 4 eetlepels groenten uit de pan en zet apart.
  2. Breng de kip met de rest van de groenten, het bouquet garni en 1,5 liter water in een soeppan rustig aan de kook, schuim af en laat op lage stand in 1 uur met het deksel half op de pan garen en trekken.
  3. Verhit 15 g boter in een soeppan en voeg de bloem toe. Roer door en laat op lage stand even garen. Zet een zeef op de pan en schep de soep door de zeef. Meng de soep met een garde en breng al roerend aan de kook.
  4. Verhit intussen de overige boter en bak hierin de aardpeer in ongeveer 15 minuten beetgaar. Houd 2 eetlepels achter en schep de rest in de inmiddels licht gebonden soep. Kook nog even door. Maal glad in de blender of met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  5. Haal het vlees van de kip en snijd in blokjes. Roer de kip door de soep. Verdeel de soep over kommen, borden of koppen. Garneer met de achtergehouden groenten en de selderij.

TipJe kunt ook een soepkip uit de vriezer gebruiken. Kook de kip dan iets langer.

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 1 grote winterpeen, in brunoise
  • 2 ui, gesnipperd
  • 2 prei, in ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 5 aardperen, geschild en in blokjes
  • 1 boerenkip, in stukken gesneden
  • 1 bouquet garni (van laurier, tijm en peterselie)
  • 1 flinke el bloem
  • 1 takje bladselderij, de blaadjes gehakt

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten