Wildzwijnstoof met zoete-aardappelfriet

Stoofpot met beukenzwammen en oesterzwammen, afgemaakt met een vleugje azijn. Geserveerd met krokante zoete-aardappelfriet.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de stoof op lage stand.
  2. Snijd de beukenzwammen los en de grotere oesterzwammen kleiner. Verhit de boter en bak hierin de paddenstoelen in 5 minuten lichtbruin en gaar. Meng met de stoofpot en voeg voor het ‘soerfleisch’-gevoel de azijn toe.
  3. Frituur intussen de zoete-aardappelfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het stoofvlees met de friet.

TipLekker met mayonaise en appelmoes.

Ingrediënten

  • 700 g wildzwijnstoofschotel Kaldenberg
  • 1 doosje beukenzwammen
  • 1 doosje oesterzwammen
  • 10 g boter
  • 2 el rodewijnazijn
  • 800 g Aviko zoeteaardappelfriet (diepvries)
  • Frituurolie

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten