Knapperige sajoer lodeh

Een smaakvol groentegerecht met een romige kokosmelkbasis, op smaak gebracht met curry en kurkuma. Snel klaar en heerlijk fris!

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Fruit de boemboe met de currypoeder en de kurkuma in een ruime steelpan en bak even aan. Voeg de kokosmelk, sereh, limoen en 200 ml water toe. Breng aan de kook en laat in 15 minuten trekken en indikken.
  2. Maak intussen de groenten schoon en blancheer de harde groenten 3 minuten. Blancheer de paksoi 30 seconden. Proef het kokosmengsel en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Schep de groenten erdoor.
  3. Schep de stoof in bakjes en garneer met de peper en seroendeng.

TipLekker met (kleef)rijst.

Ingrediënten

  • 100 g boemboe, naar keuze
  • 2 tl currypoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 sereh, gekneusd
  • 1 limoen, schoongeboend en gehalveerd
  • 100 g witte kool, in reepjes
  • 100 g haricots verts
  • 1 winterpeen, in halve plakjes
  • 200 g bimi
  • 200 g paksoi
  • 100 g sojascheuten
  • 1 rode peper, in ringen
  • 4 el seroendeng

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten