Lamsstoof met cornichons en olijven

Een verrukkelijke lamstoofpot, langzaam gegaard in wijn met knoflook, winterpeen en tomaten. Verrijkt met olijven, kappertjes en cornichons.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
1 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng het vlees met de kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verhit de olie en bak hierin het vlees in 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en winterpeen toe en bak nog 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, wijn en bouillon toe en breng aan de kook. Stoof met het deksel op de pan op lage stand 1 uur.
  2. Neem het deksel van de pan en voeg de tomaten toe. Stoof nog circa 20 minuten en controleer of het vlees gaar is. De stoofpot moet sappig maar niet vloeibaar zijn. Voeg wat vocht toe als het te droog wordt, stoof langer als het vlees het nodig heeft.
  3. Zet de warmtebron uit, voeg de cornichons, olijven en kappertjes toe en laat met het deksel op de pan nog 10 minuten rusten. Proef en breng op smaak met peper (zout is waarschijnlijk niet nodig). Serveer in individuele schaaltjes en bestrooi met de peterselie.

TipLekker met aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 1 kilo lamsnek, in blokjes
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 winterpeen, in brunoise
  • 2 el tomatenpuree
  • 300 ml rode wijn
  • 300 ml groentenbouillon
  • 5 tomaten, in blokjes gesneden
  • 50 g cornichons
  • 50 g kleine zwarte olijven
  • 2 el kappertjes
  • 10 takjes peterselie, de blaadjes gehakt

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten