Veelkleurige hutspot

Een vrolijke twist op de klassieke hutspot door de kleurrijke wortels.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm 10 gram boter in een steelpan met 2 eetlepels water en stoof hierin de paarse peen in 15 minuten beetgaar. Roer af en toe (de paarse peen wordt apart gekookt omdat de stamppot anders te donker wordt en het maakt voor de smaak niet uit).
  2. Verwarm de rest van de boter in een ruime pan en voeg alle groenten toe. Voeg een glas water toe en stoof alles in circa 15 minuten gaar. Roer regelmatig.
  3. Verwarm de puree. Verwarm ook de pulled beef (het is lekker als de randjes een beetje droog worden, maar let op dat het niet verbrandt).
  4. Meng de groenten met de puree en stamp naar wens fijn. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de pulled beef.

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 2 paarse winterpeen, geschild en in (halve) plakken
  • 2 winterpeen, geschild en in (halve) plakken
  • 2 gele winterpeen, geschild en in (halve) plakken
  • 1 prei, in ringen
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 sjalotten, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 kilo aardappelpuree
  • 300 g pulled beef

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten