Belgische stoemp

Een heerlijke mix van aardappelpuree en seizoensgroenten, geserveerd met Belgische kaas. Comfortfood op z'n best!

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de boter in een ruime pan en voeg alle groenten toe. Voeg een glas water toe en stoof alles in 15-20 minuten gaar. Roer regelmatig.
  2. Verwarm de puree.
  3. Meng de groenten met de puree en stamp naar wens fijn.
  4. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de kaas.

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 200 g witte kool, in reepjes
  • 200 g groene kool, in reepjes
  • 200 g spruiten, gehalveerd
  • 2 pastinaken, geschild en in blokjes
  • 1 kilo aardappelpuree
  • 200 g (half)harde Belgische kaas (zoals Père Joseph), in blokjes

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten