Spaanse stamppot

Heerlijke stamppot met knapperig geroosterde groenten, smeuïge aardappelpuree en krokante chorizo. Een smaakexplosie op je bord!

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng alle groenten met 3 eetlepels olijfolie en verdeel over een bakplaat. Bestrooi met peper en zout en rooster de groenten en de knoflook 25 minuten in een oven van 180°C, zodat het gaar is en de groente knapperig geroosterde randjes heeft. Schep af en toe om en zet de oven lager als (vooral) de zoete paprika dreigt te verbranden.
  2. Haal de velletjes van de chorizo. Verhit een koekenpan met de overige olijfolie en bak hierin de chorizo in 10 minuten krokant. Roer en druk regelmatig kapot zodat er een chorizokruim ontstaat.
  3. Verwarm intussen de puree. Meng de groenten met de puree en stamp naar wens fijn. Knijp de knoflook uit de velletjes en meng erdoor of leg ze bovenop ter garnering. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met het chorizokruim.

Ingrediënten

  • 8 trostomaten, gehalveerd
  • 2 zoete puntpaprika’s, in ringen
  • 1 paprika, in reepjes
  • 1 rode ui, in parten
  • 1 witte ui, in parten
  • 8 teentjes knoflook (met schil)
  • 4 el olijfolie
  • 2 verse bakchorizo, zonder vel
  • 1 kilo aardappelpuree (kant en klaar, vers)

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten