Gestapelde Crèpe Suzette met passievrucht en vanilleijs

Crèpe-Suzettetaartje met mascarpone, sinaasappel-passiejus en vanille-roomijs

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
3 uur

Bereidingswijze

  1. Sla de mascarpone stijf met 50 gram suiker, een klein scheutje Grand Marnier en de sinaasappelrasp. Besmeer 5 pannenkoekjes met een dunne laag van de gezoete mascarpone en dek af met een pannenkoek. Vries de pannenkoekentaart op circa 3 uur stevig aan op -18°C.
  2. Snijd de schil van de sinaasappels af inclusief het wit en ontvlies de partjes. Vang deze op een zeefje op en bewaar het sap. Verwarm de overige suiker in een pan en blijf er bij tot de suiker smelt en langzaamaan karamel wordt. Meng 1,5 dl van het sinaasappelsap met een scheutje Grand Marnier en blus hiermee de karamel af. Snijd de passievrucht doormidden en lepel deze leeg. Voeg dit toe aan de karamel. Laat de karamelsaus vervolgens reduceren tot de gewenste dikte. Laat afkoelen tot de saus lauwwarm is en voeg de partjes sinaasappel toe. Frituur 1 pannenkoekje op 180°C krokant en laat goed uitlekken. Breek in stukken.
  3. Haal de taart uit de diepvriezer en laat afkoelen op keukentemperatuur. Snijd de taart vervolgens in stukken.
  4. Verdeel de stukken pannenkoekentaart over borden. Dresseer daarna de karamelsaus met passievrucht sinaasappel op het bord. Maak het gerecht af met vanilleroomijs en de pannenkoekkrokanten.

TipBereid het gerecht van tevoren voor. Je kunt het helemaal in de mise en place maken.

Ingrediënten

  • 500 ml mascarpone
  • 250 g suiker
  • Grand Marnier, naar eigen inzicht
  • Fijne rasp van ½ sinaasappel
  • 7 dunne pannekoeken
  • 4 sinaasappels
  • 2 passievruchten
  • 4 bollen vanilleijs

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten