Spaanse uiensoep met toast en Cabrales

Een soep van gegrilde rode uien en een basis van runderbouillon. Gegrilde plakken stokbrood met gesmolten pittige kaas erop maakt het wat aparter en geeft het een ‘home made’ look en een extra spicy smaak

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit de helft van de olie in een ruime soeppot en bak hierin de uien op middelhoge stand 10 minuten tot ze mooi lichtbruin zijn. Voeg de knoflookpuree en pimentón toe en bak nog 2 minuten. Voeg de paprika, bouillon en 1 liter water toe en breng alles aan de kook. Kook ongeveer 30 minuten en roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout (vind je de soep te grof, maal deze dan wat fijner met de staafmixer).
  2. Bestrijk de broodjes met wat olie en gril ze op een grillpan of bbq. Verkruimel de kaas erover en laat met een deksel op de pan (of onder de salamander) smelten. Serveer de soep met de broodjes erop.

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 1 zak gegrilde rode uien (diepvries, ontdooid)
  • 2 tl knoflookpuree
  • 2 tl pimentón
  • 100 g geroosterde paprika (pot), in reepjes
  • 1 ltr. runderbouillon (Dinnerland, diepvries)
  • 10 plakken stokbrood
  • 150 g Cabrales, verkruimeld

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten