Linzensoep

In deze variant van de populaire linzensoep zijn we uitgegaan van een kant-en-klare groentebouillon. Linzen en kidneybonen komen gekookt en al uit de diepvries, lekker makkelijk. Smaakmakers zijn gember-knoflookpuree, currypasta en diverse specerijen.

Gang
Voorgerecht
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit een pan met dikke bodem en voeg komijnzaad, kruidnagels, kardemom en kaneel toe. Rooster 30 seconden, schep alles in een vijzel en maal fijn. Verhit de zonnebloemolie in een soeppot en fruit hierin de uien en het specerijenmengsel 5 minuten. Voeg de gember-knoflookpuree en Indiase currypasta toe en bak nog 5 minuten op laag vuur.
  2. Voeg de tomatenblokjes en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en voeg de linzen en kidneybonen toe en laat alles op laag vuur 30 minuten koken. Roer af en toe zodat het niet aankoekt.
  3. Draai de warmtebron uit. Voeg de room en boter toe aan de soep. Proef en breng op smaak met zout en limoensap. Garneer naar keuze.

TipHoud de garnering simpel met alleen verse koriander of voeg wat gefrituurde uitjes en specerijen (zoals garam masala) toe. Of wat verse rode of groene peper.

Ingrediënten

  • 2 tl komijnzaad
  • 3 kruidnagels
  • 3 kardemom
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 1 el gember-knoflookpasta
  • 1 el Indiase currypasta
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 600 ml groentebouillon
  • 300 g gekookte groene linzen (diepvries)
  • 300 g gekookte kidneybonen (diepvries)
  • 2 el room
  • 15 g gezouten boter
  • 1 limoen, uitgeperst

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten