Italiaanse soep met zeevruchten en venkel

Aan een basis van kant-en-klare venkelsoep uit de diepvries voegden we tomaten­blokjes en fruits de mer toe. Gefrituurde inktvisringen en gebakken gamba’s maken dit Italiaanse feestje compleet.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Leg de venkel in ijswater en zet in de koelkast. Verwarm de soep met de tomatenblokjes en 750 ml water. Laat 15 minuten op lage stand koken. Voeg de fruits de mer toe en kook nog 3 minuten zachtjes door. Zet de warmtebron uit.
  2. Verhit intussen de zonnebloemolie tot 170°C. Schud de bloem met het paprikapoeder door de inktvisringen, schep alles in een zeef en schud de losse bloem eruit. Frituur de ringen in 4 minuten krokant en lichtbruin in de olie (in 2 porties werkt waarschijnlijk beter). Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de gamba’s rondom 2 minuten. Voeg de knoflook en tomaatjes toe en bak nog 2 minuten tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de soep over kommen of borden, verdeel de garnalen en tomaat erover en garneer met de venkel en inktvisringen.

Ingrediënten

  • 1 kleine venkelknol, dun geschaafd
  • 1 kilo lichtgebonden venkelsoep (Dinnerland, diepvries)
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 500 g fruits de mer (diepvries, ontdooid en afgespoeld)
  • 2 liter zonnebloemolie
  • 150 g bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • 300 g inktvisringen (diepvries, ontdooid)
  • 3 el olijfolie
  • 20 gepelde gamba’s (diepvries, ontdooid)
  • 3 tl knoflookpuree
  • 250 g gemengde cherrytomaatjes, gehalveerd

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten