Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Steek de kamado aan en zorg voor een indirecte zone waar een bak onder ligt om het vet op te vangen. Warm de kamado zo voor dat de temperatuur in de deksel ongeveer 120 °C. bedraagt.
Wrijf de ribben aan beide kanten in met de rub en druk de smaakmakers er stevig in.
Voeg nog wat extra rookhout toe aan de barbecue en leg de ribben met de bolle kant naar boven op de kamado. Sluit de deksel en laat 3 uur zachtjes roken. Vul tussendoor af en toe het rookhout aan.
Neem de ribben voorzichtig van de barbecue. Leg 2 vellen aluminiumfolie op elkaar en leg er de ribs op.
Besprenkel met het appelsap en pak goed in met de aluminiumfolie.
Leg de pakketjes terug in de kamado en laat 2 uur zachtjes verder garen.
Pak na die tijd uit en smeer aan beide kanten rijkelijk in met de barbecuesaus.
Laat nog 1 uur rustig garen op de barbecue. Smeer tussendoor telkens opnieuw in met de barbecuesaus zodat een glimmende laag ontstaat.