Nacho's met picanha van de barbecue

Gegratineerde tortillachips met picanha

Gang
Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C met de grillstand aan.
  2. Rub de picanha rijkelijk in met de rub
  3. Verwarm een bakpan en bak de picanha op de vetkant stevig aan. Draai het vlees om en laat de andere kant nog kort bakken. Neem het vlees uit de pan en laat even rusten. Het vlees mag dus nog zeer rood zijn vanbinnen.
  4. Snijd de kerstomaatjes doormidden en snipper de rode ui ragfijn. Pluk de blaadjes koriander en houd apart. Snijd de steeltjes heel fijn.
  5. Verdeel de nachochips over een vuurvaste schaal.
  6. Snijd de picanha in dunne tranches. Snijd eventueel in nog kleinere stukjes en verdeel over de chips.
  7. Verdeel er de kerstomaatjes, de koriandersteeltjes en de rode ui overheen.
  8. Lepel er rijkelijk de kaassaus overheen en plaats in de voorverwarmde oven.
  9. Laat ongeveer 5-8 minuten gratineren. Let op dat de chips niet verbranden.
  10. Neem uit de oven en lepel er de losgeroerde zure room overheen. Garneer ten slotte met de korianderblaadjes.
  11. Serveer er de milde salsa apart bij.

TipBekijk het recept van de Koffierub

Ingrediënten

  • 250 g picanha
  • 1 el koffierub
  • 125 g kerstomaatjes
  • ½ rode ui
  • 1/6 bos koriander
  • ½ zak nachochips
  • 6 el kaassaus
  • ¼ limoen
  • 4 el zure room
  • 4 el milde salsa

Publicatie datum: 01 mei 2024

Gerelateerde recepten