Vietnamese salade met Argentijnse garnalen en shisodressing

Vietnamese saladerolletjes, gebrande Argentijnse garnalen, sesam, shisodressing, gepofte rijstnoedels en pindakruim.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng 1 dl water tegen het kookpunt aan en laat hierin de takjes Shiso Purple enkele minuten rustig trekken. Zeef de Shiso en druk deze uit in een zeef. Voeg de sushi-seasoning eraan toe en meng de dressing met de xantana met behulp van een staafmixer. Breng op smaak met zout.
  2. Schaaf de komkommer op de mandoline in dunne linten en schaaf de wortel in dunne reepjes.
  3. Maak de rijstvellen vochtig en leg er 2 op elkaar. Leg de komkommer en wortel op de springrolvellen en dresseer er een eetlepel sesamdressing overheen. Rol de vellen strak op, laat 15 minuten staan en snijd de rol met een scherp mes in stukjes.
  4. Brand de Argentijnse garnalen kort met een gasbrander kort en breng deze op smaak met een beetje peper, zout en olijfolie. Frituur de glasnoedels kort op 200°C en zout deze na. Hak de pinda’s grof.
  5. Verdeel de rolletjes over het bord en dresseer hier de garnalen om heen.
  6. Garneer het gerecht af met sojaboontjes en rode peper. Dresseer royaal met de Shisodressing in het midden van het bord en garneer af met de gepofte glasnoedels en het pindakruim.

Ingrediënten

  • 5 bakjes Shiso Purple
  • 0,5 dl sushi-seasoning
  • 1 mespuntje xantana
  • 2 komkommers
  • 4 winterwortels
  • 8 rijstvellen
  • 1 dl geroosterde sesamdressing (kant-en-klaar)
  • 8 Argentijnse garnalen
  • 1 pakje glasnoedels
  • 50 g gezouten pinda’s
  • 50 g sojabonen
  • 1 rode peper, in dunne ringen

Publicatie datum: 15 februari 2024

Gerelateerde recepten