Salade met gepekelde zalm in dragon-citroenolie

Een frisse voorjaarssalade met krieltjes, boontjes en zelf gepekelde zalm. De salade wordt koud geserveerd met een heel verrassende dragon-citroenolie.

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
2 dagen

Bereidingswijze

  1. Dep de zalm droog en verwijder eventuele graatjes en ‘brown meat’. Wrijf de zalm gelijkmatig in met 10 gram zout en zet afgedekt (of vacuüm) 24 uur in de koeling. Leg de citroenschil met de dragon in de olie en verwarm tot 40°C. Laat afkoelen en zet afgedekt 24 uur weg.
  2. Spoel het zout van de zalm en dep droog. Leg de zalm in de citroen-dragonolie en zet nog 24 uur afgedekt in de koeling.
  3. Kook de krieltjes in 10 minuten beetgaar, giet af en laat afkoelen. Kook de haricots verts in 5 minuten beetgaar. Voeg na 2 minuten de erwten toe en kook de laatste halve minuut de peultjes mee. Laat afkoelen.
  4. Meng de mosterd met de azijn en 4 eetlepels van de citroen-dragonolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de groenten en krieltjes.
  5. Snijd de zalm in dunne plakjes en verdeel over de salade. Garneer met de Cress.

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet (ASC) zonder vel, liefst een wat dikker stuk
  • 200 ml milde olijfolie
  • gele schil van een biologische citroen
  • 6 takjes dragon
  • 400 g krieltjes
  • 100 g haricots verts, afgehaald en in stukjes gesneden
  • 100 g gedopte tuinerwten
  • 100 g peultjes, in de lengte in reepjes gesneden
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el dragon-azijn
  • 1 doosje Affilla Cress

Publicatie datum: 15 februari 2024

Gerelateerde recepten