Romige Koreaanse mosselen

De combinatie van mosselen, gochujang, ui, knoflook en slagroom maakt dit gerecht een beetje ‘fusion’. Het is gegarneerd met de smaakmakers bosui, koriander en limoen.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
2
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen schoon onder de koude kraan (gooi kapotte exemplaren weg).
  2. Verwarm de olie in een ruime (mossel)pan en bak hierin de sjalot, ui, knoflook, paprika en gember 2 minuten op hoge stand. Voeg de gochujang toe en bak even mee.
  3. Doe de mosselen in de pan en stoom ze met het deksel erop in 5 minuten net gaar. Schud af en toe om. Voeg de room toe en kook nog even zonder deksel door.
  4. Verdeel de mosselen over borden of schalen, garneer met de bosui en koriander en serveer met wat limoenpartjes.

Tip

Serveer klassiek met stokbrood of friet of juist Aziatisch met (zilvervlies)rijst of noedels.

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen (MSC)
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 sjalotten, in halve ringen
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 5 cm verse gember, geschild en fijngeraspt
  • 1 el gochujang
  • 150 ml slagroom
  • 2 bosui, in ringetjes
  • 6 takjes koriander, geplukt
  • 1 limoen, in partjes

Publicatie datum: 15 februari 2024

Gerelateerde recepten