Roze-chocoladetruffels

Bonbons en truffels doen het altijd goed. En met een roze coating geef je er helemaal een feel good uitstraling aan. Lekker met cold brew koffie.

Gang
Amuse
Aantal Personen
24
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Breng slagroom met de glucosestroop en de boter aan de kook. Doe de pure chocolade in een ruime kom en schenk het kokendhete slagroommengsel erover. Laat 5 minuten afgedekt staan en roer door tot de chocolade is gesmolten. Voeg het fruitaroma toe.
  2. Verdeel het mengsel over een platte schaal, bekleed met vershoudfolie (of gebruik siliconen vormpjes). Laat een uur opstijven in de koeling.
  3. Smelt de ruby chocolade au bain-marie. Stort de opgesteven pure chocolade op een plank en snijd in gelijke blokjes (of haal de chocolade uit de vormpjes). Haal ze een voor een door de ruby chocolade en laat opstijven op een rekje.
  4. Garneer met cacaopoeder, een snufje roze peper, cayennepeper of nootmuskaat of met wat (diepvries) frambozen of bessen.
  5. Serveer met cold brew koffie (zie tip)

Tip Cold brew koffie

Maal 70 g licht gebrande bonen tot je de grofheid van filterkoffie hebt. Schenk er 1 liter bronwater bij en laat 12-16 uur afgedekt op keukentemperatuur staan. Spoel een papieren filter af met kokend water, laat afkoelen en schenk de koffie er (in gedeeltes) in. Laat uitlekken en bewaar in de koeling.

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 25 g glucosestroop
  • 50 g boter
  • 150 g donkere chocolade
  • 1 tl frambozen- of bosaardbeienaroma
  • 150 g ruby chocoladecallets
  • Evt. roze peper, cayennepeper of nootmuskaat, naar smaak
  • Evt. (diepvries) frambozen of bessen, naar smaak

  • Extra: platte schaal of siliconenvormpjes

Publicatie datum: 15 februari 2024

Gerelateerde recepten