Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Was de prei en snijd in dunne ringen. Schil de bospeen en snijd in dunne plakjes.
Verwijder, indien dit nog niet gedaan is, met de achterkant van een mes de schubben van de zalmzijde. Doe dit onder de stromende kraan door ze in de tegengestelde richting weg te krabben. Spoel goed na en dep zeer goed droog. Snijd eventuele andere onrechtmatigheden weg en leg de zalmzijde in een halfdiepe ovenschaal.
Snijd de citroen in plakjes en verdeel over de zalm. Snijd de tijm fijn en bestrooi er de zalm mee. Kruid rijkelijk met zout en peper en verdeel kleine blokjes roomboter over de hele zijde. Schenk er een flink scheut mousserende wijn overheen en plaats in de voorverwarmde oven.
Laat de zalm ongeveer 20 minuten pocheren in de oven. Deze mag van binnen nog enigszins rosé blijven.
Smoor ondertussen in een ruime hapjespan de prei en de bospeen tot het beetgaar is in een klontje roomboter met de rest van de mousserende wijn. Voeg er de zeekraal, de lamsoren en de zeebanaantjes aan toe en kruid met zout, peper, citroenrasp en -sap.
Dresseer de gesmoorde groente op een grote vuurvaste schaal en leg er de gepocheerde zalmzijde op. Besprenkel nog lichtjes met een beetje mousserende wijn en enkele vlokjes roomboter. Lepel er de tobikokaviaar overheen en plaats nog enkele minuten in de oven.
Garneer de zalm net voor het serveren met topjes kervel. Haal met 2 lepels stukjes zalm los aan tafel en serveer met de gesmoorde groente.