Gekonfijte eendenbout met gnocchi, salieboter, kwartelei en spinazie

Gekonfijte eendenbout met gnocchi, salieboter, gekookt kwartelei, jonge spinazie en peterselie-olie

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
4 uur 3 uur

Bereidingswijze

  1. Hak de knoflook, tijm en rozemarijn fijn, voeg hier ruim zout en peper aan toe en smeer de eendenbout hiermee in. Laat de bouten ongeveer 3 uur marineren.
  2. Verwarm het ganzenvet en leg hier de eendenbouten in. Konfijt ze op 70-80ºC tot de bouten uit elkaar vallen. Pluk de eendenbout.
  3. Kook de kwarteleitjes 3 à 4 minuten in kokend water, laat ze schrikken in ijswater en pel ze daarna. Verwarm de geclarifieerde boter en bak hier 12.salieblaadjes krokant in. Leg ze op keukenpapier en zout ze na. Bewaar de salieboter. Blancheer de gnocchi 3 minuten in ruim water met zout en spoel ze daarna koud.
  4. Verwarm de zonnebloemolie met de peterselie tot 60ºC en draai dit 5 minuten lang in een keukenmachine of thermoblender helemaal fijn. Zeef het daarna.
  5. Bak de gnocchi in een bakpan met een scheut salieboter en voeg hier de geplukte eendenbout aan toe. Breng op smaak met peper en zout en dresseer de gnocchi op bord. Snij de kwarteleitjes in tweeën en dresseer deze speels op bord met de krokante salie en de babyspinazie. Rasp de kaas er over en maak het gerecht af met de kruidenolie naar smaak.

TipDresseer het gerecht in een diep bord. De eendenbout kun je al ruim van te voren garen en eventueel invriezen.

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook
  • 2 takken tijm
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 eendenbouten
  • 1 blik ganzenvet à 320 g
  • 12 kwarteleitjes
  • 150 g roomboter gezouten geclarifieerd (netto)
  • ½ bosje salie
  • 500 g gnocchi
  • 2,5 dl zonnebloemolie
  • 1 bos peterselie
  • 50 g babyspinazie
  • 50 g Reypenaer V.S.O.P.

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten