Zoete pizzaatjes met vijgen en ricotta

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de pizzarette voor. 
  2. Snijd het harde steeltje van de vijgen en snijd de vruchten in plakken. 
  3. Steek met behulp van een koekjessteker cirkels uit het pizzadeeg ter grootte van de schepjes van de pizzarette. 
  4. Schep de ricotta en de vijgenconfituur in schaaltjes. Serveer de rondjes pizzadeeg op een bord. 
  5. Hak de noten grof en schep eveneens in een schaaltje. 
  6. Laat je gasten zelf hun bodem insmeren met de ricotta en deze met behulp van de schep goed voorbakken onder in de pizzarette. 
  7. Laat ze vervolgens de vijgen, de noten en een lepeltje confituur over de pizza’s verdelen.

Ingrediënten

  • ¼ rol pizzadeeg
  • 125 g ricotta
  • 4 verse vijgen
  • 4 flinke el vijgenconfituur
  • 4 el pecannoten

Publicatie datum: 18 september 2023

Gerelateerde recepten