Urojo soup

Urojo soep: een heerlijke, dikke soep uit Zanzibar met kikkererwten, aardappel, mango en kokosmelk. Een exotisch en vullend gerecht vol smaken.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
13 uur

Bereidingswijze

  1. Week de kikkererwten 12 uur. Kook ze in ruim water in ongeveer 1 uur beetgaar. Giet af en schep ze met de aardappelen in een kookpot. Rasp de mango erboven, voeg de kurkuma, gemberknoflookpasta en rode ui toe en voeg ongeveer 1 liter water toe. Breng alles aan de kook en laat in ongeveer 20 minuten alles gaar worden.
  2. Meng het maismeel met 4 eetlepels koud water. Schenk dit al roerend bij de soep zodat deze dikker wordt. Laat nog een paar minuten doorkoken. Roer stevig zodat de aardappelen deels uit elkaar vallen. Proef de soep en breng op smaak met zout en limoensap. Voeg als de soep te dik is wat water toe.
  3. Serveer met een swirl van kokosmelk en toppings naar keuze.

Tip

Denk voor de toppings aan chutney (zoet of pittig), pikante saus, kokosmelk, extra kikkererwten, gebakken aardappel, gebakken of gefrituurde banaan, gefrituurde pani puri (die je ook weer kan vullen met vulling naar keuze), gefrituurde uitjes, pinda’s en ga zo maar door.

Ingrediënten

  • 50 g gedroogde kikkererwten
  • 400 g lichtkruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 harde mango, geschild
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el gemberknoflookpasta
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 el wit maismeel (voorgegaard)
  • 1 limoen, uitgeperst
  • Kokosmelk, naar eigen inzicht

Publicatie datum: 06 januari 2025